Hoe is het nu met 'Jongere van het jaar' Elke?

Hoe is het nu met 'Jongere van het jaar' Elke?

Deze zomer gaat het Jeugdjournaal terug naar kinderen en jongeren die het afgelopen schooljaar in het nieuws waren. Eén van hen is rolstoelschermer Elke, zij werd door jongerenkrant 7Days uitgeroepen tot Jongere van het Jaar.

Sinds we Elke voor het laatst spraken is er veel gebeurd. Ze volgt een mode-opleiding, werkt als model én vorige week werd ze wereldkampioen rolstoelschermen!

Elke Lale van Achterberg

@elkelale

Deze WK medailles 1x🥇, 1x🥈en 2x🥉zijn ook voor jullie @Fysiomed toppers Kilian Stoker (personal trainer), Nadia Nuyens (fysio) en Jolanda Heere (Sportarten)! 12 mnd zo hard met jullie gewerkt om mijn lichaam weer aan de praat te krijgen! Nu weet ik weer waarvoor we het doen! https://t.co/LfCgtAzJgQ

Afbeelding bij tweet

14 juli 201823:31

Elke zit sinds 2011 in een rolstoel, omdat ze veel pijn had aan haar been. Drie jaar geleden is haar been geamputeerd, om van de pijn af te zijn. Ze ontdekte de sport rolstoelschermen en daar bleek ze behoorlijk goed in te zijn.

Model

Als model heeft Elke in reclames gespeeld, zoals deze:

A She Story: Elke van Achterberg

Elke wil zo zoveel mogelijk mensen laten zien dat haar beperking haar niet anders maakt. Ook wil ze graag kinderen laten zien dat je ondanks een beperking heel veel kunt bereiken.