Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nieuwe Winnie de Poeh-film verboden in China

De nieuwe Winnie de Poeh-film is deze zomer in bijna de hele wereld te zien. Maar niet in China. Volgens sommigen heeft dat te maken met de grapjes die er vaak worden gemaakt over de Chinese president. Hij zou op de beer lijken.

Janneman Robinson & Poeh (in het Engels Christopher Robin) is de eerste Winnie de Poeh-film met echte acteurs. In Nederland en Amerika is te film al te zien, maar in China draait hij niet. Waarschijnlijk komt dat door een populaire meme, waarin de president vergeleken wordt met de dikke beer.

Met dit plaatje begon het allemaal.
NOS

Veel mensen vinden de plaatjes grappig, maar de president kan er niet om lachen. Hij heeft de plaatjes waarin hij wordt vergeleken met Poeh verboden. Grote kans dat hij de film daarom ook niet in China wil hebben.

Maar er kan ook een andere reden zijn dat de film niet te zien is. In China draaien namelijk altijd minder Amerikaanse films dan bij ons. China wil heel graag dat mensen vooral naar Chinese films kijken. Het kan zijn dat ze de film daarom niet hebben uitgekozen, maar die kans is klein. Bijna alle grote films zijn in China gewoon te zien.