Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Werken in een supermarkt? Jongeren klagen over slechte omstandigheden

Je niet ziek mogen melden of veel extra uren werken terwijl je niet betaald krijgt. Dat mag niet, maar veel jongeren die in een supermarkt werken zeggen dat het toch gebeurt.

Nisrine en Jeroen van het YouTubekanaal NOS Mashup deden onderzoek naar medewerkers van supermarkten en kwamen erachter dat veel jongeren problemen hebben op hun werk.

Ziek? Toch werken

Ze stelden vragen aan zo'n 5000 jongeren die werken als bijvoorbeeld vakkenvuller of kassamedewerker. Veel van hen zeggen dat ze vaak extra uren werken die ze niet betaald krijgen. Ook kunnen ze zich soms moeilijk ziek melden.

Hoofdpijn of buikpijn telt niet. Ze verwachten dat je alsnog komt.

Medewerker van een supermarkt

Dat mag niet, vertelt deskundige Aurea Mayland. Bedrijven moeten zich aan allerlei regels houden, om ervoor te zorgen dat zij hun medewerkers goed behandelen. Toch blijkt dat in veel gevallen de supermarkten zich niet aan deze regels houden.

Hieronder zie je de hele video van NOS Mashup:

NOS Mashup - Vakkenvullen gaat fout

Supermarkt Albert Heijn zegt dat ze de klachten niet herkennen, maar dat jonge medewerkers erover moeten praten met hun baas als ze problemen hebben. Jumbo laat weten dat zij de klachten gaan onderzoeken.

Stelling

Wat vind jij van de klachten van jonge medewerkers van supermarkten? Reageer hieronder op onze stelling!

139
Supermarkten moeten beter voor jonge medewerkers zorgen.
Eens92.4%
Oneens7.6%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken