Veel ophef over nieuwe Nike-reclame

Veel ophef over nieuwe Nike-reclame

Al dagen wordt er in de hele wereld veel gesproken over de nieuwe reclame van Nike. Het gaat allemaal over de hoofdpersoon in de reclame: de Amerikaanse football-speler Colin Kaepernick.

Held of niet?

Het sportmerk vindt de sporter een held, omdat hij strijdt tegen discriminatie. Anderen zijn juist boos dat hij is gekozen als gezicht van de campagne omdat ze vinden dat hij te weinig respect heeft voor het volkslied.

Nu is er dus veel gedoe over de campagne. Sommige mensen vinden het goed dat zo'n groot merk de sporter steunt. Anderen zijn het er juist niet mee eens.

Verbrand

Mensen die boos zijn op Nike zijn op sociale media een actie begonnen. Zij willen geen kleding en schoenen van het merk meer dragen. Ook is er iemand die zijn schoenen zelfs verbrandde:

Sean Clancy

@sclancy79

First the @NFL forces me to choose between my favorite sport and my country. I chose country. Then @Nike forces me to choose between my favorite shoes and my country. Since when did the American Flag and the National Anthem become offensive? https://t.co/4CVQdTHUH4

Afbeelding bij tweet
Afspelen

3 september 201800:56

Anderen vinden de actie van Nike juist heel goed.

Als je boos bent, stuur je Nikes dan naar mij op. Ik heb maat 46.
Iemand die de reclame goed vindt