Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Howick en Lili mogen toch in Nederland blijven

Howick en Lili mogen toch in Nederland blijven. Een politicus van de regering maakte dat vanmiddag bekend.

Vorige week oordeelde de rechter nog dat Howick en Lili naar Armenië moeten omdat het een veilig land is. De Nederlandse regering was het toen eens met de rechter.

Zoekactie

Howick en Lili zouden daarom vandaag naar Armenië gaan, maar de broer en zus zijn vannacht weggelopen. De politie begon een grote zoekactie met helikopters om de kinderen te vinden. Veel mensen vonden dat erg ver gaan. Ook politici hadden er kritiek op.

De hele dag is er veel over de zaak gepraat. Vandaag werd ook bekend dat de situatie in Armenië niet zo goed geregeld is, als eerder werd gedacht. Howick en Lili konden dus niet veilig terug. Daardoor is de regering van mening veranderd.

Wat is er gebeurd?

Howick en Lili kwamen tien jaar geleden met hun moeder naar Nederland. Ze probeerden een verblijfsvergunning te krijgen, maar die kregen ze niet. De afgelopen jaren waren daar veel rechtszaken over. Hun moeder werd vorig jaar al uitgezet naar Armenië, het land waar zij is geboren.

Bekijk ook