Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Supermarkt heeft uur zonder muziek en kassageluiden

Een supermarkt in de plaats Sint-Michielsgestel in Brabant heeft iets bedacht voor mensen die niet van drukte houden. Iedere dinsdag is er 's ochtends een stilte-uur. Dat houdt in dat er geen muziek wordt gedraaid, de lampen minder fel zijn en de kassa's geen geluiden maken.

Minder prikkels

Het is speciaal bedacht voor mensen met autisme en voor mensen die overgevoelig zijn. Autisten verwerken informatie op een andere manier. Ze ervaren heftiger wat ze horen, zien, ruiken proeven en voelen.

Tijdens het stilte-uurtje krijgen deze mensen minder prikkels en kunnen ze rustig boodschappen doen.

Dit is voor heel veel mensen fijn. Er zijn geen vakkenvullers en we roepen niets om. En bij de kassa's stellen we minder vragen. Heel veel keuzes geeft mensen ook vaak stress.

Manager van de supermarkt

De Nederlandse Vereniging voor Autisme is er heel blij mee. Zij zeggen dat het niet alleen voor mensen met autisme fijn is. Ook voor mensen met andere aandoeningen zoals een burn-out of epilepsie is de rust fijn.

Vanavond zie je in het Jeugdjournaal het verhaal van de 9-jarige Daniël. Hij heeft autisme en zou willen dat er zo'n supermarkt bij hem in de buurt zat.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

838
Zou je liever winkelen in een supermarkt zonder geluiden?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken