Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De broer van Josephine is ernstig gehandicapt

Hoe is het om een broer of zus te hebben die gehandicapt is? Josephine van 14 weet hoe dat is. Ze heeft een zwaar gehandicapte broer. Ze vertelt erover in de video hierboven.

Josephine is gek op haar broer, maar vindt het ook best lastig en jammer. Ze kunnen bijvoorbeeld niet zo veel samen doen. Ook gaan ze bijna nooit op vakantie, omdat het lastig is om alles voor Bram te regelen.

Om gezinnen zoals het gezin van Josephine te helpen, heeft de minister van Gezondheidszorg extra geld beloofd. Gezinnen krijgen dan bijvoorbeeld een hulp in huis. 450 gezinnen worden op deze manier geholpen.

Als één kind in het gezin meerdere handicaps heeft, is het voor ouders vaak moeilijk om ieder kind evenveel aandacht te geven. Ook Josephine maakt dat mee. Bram kan weinig zelf en heeft veel zorg nodig. Haar ouders zijn vaak de hele dag met hem bezig. Als zij extra hulp krijgen, hebben haar ouders straks meer tijd voor de andere kinderen.