Rus blijft wereldkampioen MMA, maar chaos na wedstrijd

Een spannende MMA-wedstrijd gisteravond. De Russische Chabib Noermagomedov heeft Conor McGregor uit Ierland verslagen en blijft daardoor wereldkampioen.

MMA is een mix van verschillende vechtsporten zoals kickboksen, judo, worstelen en jiujitsu.

Fans over de hele wereld keken uit naar deze wedstrijd. Er werd al weken over het gevecht geschreven en gepraat. Dat komt vooral omdat Noermagomedov en McGregor in het echt ook ruzie met elkaar hebben.

Uitdagen

Dat komt door de Ier McGregor. Een paar maanden geleden bekogelde hij een bus waar Noermagomedov met zijn team in zat. McGregor heeft hiervoor een straf gekregen van een rechter in Amerika.

Uitgescholden

Daarnaast zei McGregor veel nare dingen over Noermagomedov. Hij maakte zijn land, geloof en zijn zieke vader belachelijk.

Chaos

Noermagomedov was hier zo boos over dat hij na het gevecht, ook op de vuist ging met een van de trainers van McGregor. Ook andere teamleden van Noermagomedov gingen zich met de ruzie bemoeien. Daardoor werd het een grote chaos.

Ik heb me niet van mijn beste kant laten zien.

Chabib Noermagomedov

De organisatoren balen van de actie van Noermagomedov. Volgens hen is de ruzie slecht voor het imago van de sport. Of Noermagomedov wordt gestraft is nog niet bekend. Misschien moet hij zijn wereldtitel inleveren of krijgt hij een flinke geldboete.

Noermagomedov zegt spijt te hebben van zijn actie. Dat vertelt hij in het filmpje hieronder:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.