Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Extra aandacht voor uit de kast komen op Coming Out Day

Het is vandaag Coming Out Day, oftewel 'Kom-uit-de-kast-dag'. Op die dag is er extra aandacht voor mensen die willen vertellen dat ze homo of lesbisch zijn. Bij Coming Out Day draait het vooral om LHBT'ers. Die afkorting staat voor Lesbiennes, Homo's, Biseksuelen en Transgenders.

  • Lesbiennes zijn meisjes die op meisjes vallen.
  • Homo's zijn jongens die op jongens vallen.
  • Biseksuelen zijn mensen die op jongens en meisjes vallen.
  • Transgenders zijn mensen die geboren zijn in een lichaam dat niet bij ze past. Bijvoorbeeld een jongen in een meisjeslichaam of andersom.

Veel jongeren die LHBT zijn vinden het lastig om erover te praten. Sommigen worden gepest of uitgescholden en voelen zich niet veilig op school.

Speciale groep

Om dat tegen te gaan hebben sommige scholen een speciale groep voor LHBT-leerlingen. Iedereen mag erbij, maar ze hebben het vooral over problemen waar LHBT-leerlingen mee te maken krijgen. Ook organiseren ze leuke dingen samen.

Nienke, Nemo en August zitten bij zo'n groep en vinden het belangrijk dat 'Kom-uit-de-kast-dag' bestaat. Ze vertellen erover in de video hierboven.