Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen krijgen les over #MeToo, seks en grenzen aangeven

Het is belangrijk dat kinderen weten wat ze moeten doen als er seksuele dingen gebeuren tegen hun zin. Dat vindt Rutgers, een organisatie die zich bezighoudt met seksualiteit. Met speciale lessen op school leren ze kinderen hoe ze hun grenzen aangeven.

Groep 8 van basisschool 't Bolwerk in Leiderdorp kreeg vandaag zo'n les. De kinderen in de klas vinden het best spannend om over dit onderwerp te praten. Maar ze vinden de les wel belangrijk.

Bijvoorbeeld als iemand aan je bil zit, dat je wel leert om 'nee' te zeggen

Angelo kreeg de les

De kinderen vertellen over de les in de video hierboven.

#MeToo

Dat er veel aandacht is voor het aangeven van je grenzen komt door #MeToo, oftewel 'ik ook'. Die hashtag gebruiken mensen van over de hele wereld om te vertellen over seksuele dingen die tegen hun zin zijn gebeurd. Ze zijn bijvoorbeeld in hun billen geknepen of aangeraakt terwijl ze dat niet wilden.

In het filmpje hieronder zie je meer over #MeToo.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wil jij weten wat je moet doen als je te maken krijgt met seksuele dingen die je niet leuk vindt? Bekijk dan in dit artikel tips van de Kindertelefoon.

Bekijk ook