Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen testen snoep van pompoen, paprika en komkommer

Chocola, drop en winegums; we snoepen wat af met zijn allen. Maar ook snoepgroenten, zoals kleine komkommers en paprikaatjes, zijn de afgelopen jaar populairder geworden. Een groep chefs vond dat het tijd werd voor nieuwe varianten.

Zure matjes

Op een groot voedselcongres in het Brabantse Veghel presenteren de koks de nieuwe snoepgroentes. Ze maken zure matjes van komkommer, marshmallows met gele paprika en nieuwe slush puppies van pompoen. Kinderen testen het nieuwe snoep in de video hierboven.

Ongezond

Volgens de koks is het snoep dat nu in de winkels ligt te ongezond omdat er veel suiker, zoetstoffen, kleurstoffen en smaakstoffen inzitten. Hun nieuwe snoepgoed is een experiment waarmee ze een signaal willen afgeven.

Noem het een statement. Bij ons koks gaat het toch vooral om lekker eten. Wij willen snoepgoed lekkerder maken, en ook gezonder.

Chef Arjan Siemerink

De koks denken dat de nieuwe snoepgroenten populair zullen worden omdat steeds meer mensen bezig zijn met gezond eten. Ook op scholen wordt steeds vaker voor gezonde opties gekozen.

613
Snoep hoort ongezond te zijn.
Eens60.9%
Oneens39.1%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken