Dit zijn de Nederlandse winnaars op de Jeugd Olympische Spelen

De Jeugd Olympische Spelen in Argentinië zijn afgelopen. De Nederlandse sporters komen naar huis met 7 medailles. Wij zetten de winnaars voor je op een rij.

De afgelopen twee weken streden 41 Nederlanders tussen de 15 en 18 jaar tegen andere jongeren van over de hele wereld. Er deden 206 landen mee aan de Jeugd Olympische Spelen. Het is de derde keer dat deze speciale Zomerspelen plaatsvinden.

Bij vijf sporten hebben Nederlanders een bronzen medaille gewonnen. Mark van Dijk werd derde bij judo. Golfer Jerry Ji won ook een bronzen medaille.

Dat is extra bijzonder, want nog nooit won een Nederlander een medaille bij golf op de Olympische Spelen. Ook niet bij de volwassenen.

EPA

Hierboven zie je een actiefoto van Merijn Scheperkamp. Hij werd derde bij inline skating. Ook succes bij gewichtheffen: Enzo Kuworge gaat met de bronzen medaille naar huis.

Tot slot ook brons voor zeilduo Bjarne Bouwer en Laila van der Meer. Zij waren bijna het snelst op hun zeilboot.

Zilver

Twee keer stonden Nederlandse sporters op de tweede plek op het podium. Het duo Matthew Immers en Yorick de Groot waren nét niet de beste bij beachvolleybal.

EPA/Ian Walton

Springruiter Rowen van de Mheen won ook een zilveren medaille in Zuid-Amerika.

Over twee jaar zijn er Olympische Winterspelen speciaal voor jongeren. Deze worden gehouden in Zwitserland.

Bekijk ook