Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Aantal wilde dieren met meer dan de helft afgenomen

Het gaat slecht met de wilde dieren op aarde. Dat blijkt uit een onderzoek van het Wereld Natuur Fonds. In 50 jaar is het aantal wilde dieren met meer dan de helft afgenomen.

Amazone

Vooral dieren in het Amazone-gebied hebben het zwaar. Daar ligt het grootste regenwoud van de wereld. Er zijn nog maar 10 procent van de dieren die er 50 jaar geleden woonden.

Ook vissen in meren en rivieren over de hele wereld hebben het moeilijk. In Nederland doen zij het gelukkig wel goed: hier is het aantal vissen een klein beetje toegenomen.

De mens is de grootste oorzaak van het sterven van de dieren. Door vervuiling, klimaatverandering en het kappen van regenwouden, verdwijnen er steeds meer.

Het gaat dus erg slecht met de wilde dieren, maar volgens de onderzoekers kunnen we er wat aan doen. Zij vinden dat landen samen afspraken moeten maken over de natuur. Dat is belangrijk, want we hebben de natuur nodig voor schone lucht, drinkwater en voedsel.

Wat vind jij?

Wat vind jij ervan dat het zo slecht gaat met wilde dieren? Is het een groot probleem of is het niet zo erg dat er minder wilde dieren zijn? Reageer op de stelling:

919
Het is niet erg als sommige diersoorten uitsterven.
Eens10.9%
Oneens89.1%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken