Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kevin loopt op blote voeten van Honduras naar Amerika

Kevin van 12 is nu al dagenlang aan het lopen op zijn blote voeten. Hij is weggegaan bij zijn familie in Honduras en heeft zich aangesloten bij een lange stoet vluchtelingen. Alle vluchtelingen zijn op weg van Honduras naar de Verenigde Staten. Ze hopen dat ze daar een beter leven krijgen.

VS

In Honduras is veel armoede en criminaliteit. Daar moest Kevin werken om geld te verdienen voor zijn familie. Hij hoopt dat hij in de Verenigde Staten gewoon naar school kan. Als dat lukt, wil hij zijn familie ook naar de Verenigde Staten halen.

We wonen daar in een hutje dat bijna in elkaar stort.

Kevin

Maar de reis daarnaartoe is zwaar en duurt lang. Iedere dag lopen de vluchtelingen 40 kilometer. De meesten mensen in de stoet komen, net als Kevin, uit Honduras. Maar er lopen ook mensen uit Guatemala en El Salvador mee. Allemaal landen in Midden-Amerika.

Kinderen

Geschat wordt dat het in totaal om zo'n 8000 mensen gaat. En volgens Unicef zitten daar zeker 2000 kinderen bij. Op dit moment zijn ze in Mexico. Een Nederlandse journaliste heeft de afgelopen dagen meegelopen. We spraken haar via internet.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook