Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Rechtszaak tegen afschieten van 1800 herten

1800 herten in natuurgebied de Oostvaardersplassen moeten afgeschoten worden. Dat zegt de provincie Flevoland. Dat moet omdat er te veel herten zijn. Maar dierenrechtenorganisaties zijn het daar niet mee eens. Daarom was er vandaag een rechtszaak over.

Op dit moment leven 2300 herten in de Oostvaardersplassen. Volgens de provincie zijn dat er te veel. Als er dieren worden afgeschoten is er meer ruimte voor de natuur, zegt de provincie. Ook hebben de dieren dan genoeg te eten.

Ieder jaar is er discussie over de dieren in de Oostvaardersplassen. De dieren daar moeten zelf hun voedsel zoeken, zonder de hulp van mensen. Maar in de winter is er niet altijd genoeg eten en dat betekent dat de dieren dood kunnen gaan of moeten worden afgeschoten.

Maar dierenrechtenorganisaties vinden afschieten geen goede oplossing:

Het is zonde om gezonde dieren dood te schieten

Dierenrechtenorganisaties

De rechter heeft naar beide partijen geluisterd vandaag, maar heeft nog geen beslissing gemaakt. Over twee weken wordt duidelijk wat er gaat gebeuren met de dieren.

Bekijk ook