Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Stop met filmen van ongelukken, ga liever helpen'

'Niet filmen, maar helpen'. Zo heet de nieuwe campagne van het Rode Kruis. Uit onderzoek van de hulporganisatie blijkt dat 90 procent van de Nederlanders het niet vindt kunnen dat mensen gewonden filmen na een ongeluk.

Het filmen van heftige situaties met een telefoon lijkt soms wel een soort gewoonte geworden. Je kunt de tijd die je gebruikt om te filmen ook gebruiken om 112 te bellen en eerste hulp te verlenen.

Nico Zuurmond van het Rode Kruis

Zaterdag kregen tientallen automobilisten een bekeuring toen ze een ongeluk op de snelweg bij Etten-Leur filmden of fotografeerden. Eerder die week filmden mensen door een ruit van een restaurant hoe een man werd gereanimeerd.

Politie

De politie heeft afgelopen weekend ook al gezegd dat dit soort dingen de hele tijd gebeuren en dat ze het heel erg vervelend vinden. Volgens de agenten kunnen ze hier weinig tegen doen. Buiten filmen is niet verboden, maar je smartphone gebruiken terwijl je rijdt wél.

Wat vind jij; moeten mensen die een ongeluk filmen een boete krijgen? Reageer op onze stelling:

898
Als je filmt bij een ongeluk moet je een boete krijgen.
Eens78.5%
Oneens21.5%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken