Tegenstanders van Trump halen overwinning bij verkiezingen

Partij van Trump wint en verliest bij verkiezingen VS

Het is duidelijk wie de tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten heeft gewonnen. En daar zit een tegenvaller bij voor president Trump. Want zijn tegenstanders hebben een belangrijke overwinning gehaald.

Democraten

De Democraten, de tegenstanders van Trump, hebben meer stemmen hebben gekregen. Daardoor zal het voor president Trump de komende tijd wat moeilijker worden om zijn plannen uit te voeren.

Maar er is niet alleen slecht nieuws voor Trump. Naast het Huis van Afgevaardigden, werd er ook gestemd over de Senaat. Dat kun je vergelijken met onze Eerste Kamer. Daarbij blijft de partij van Trump, de Republikeinen, de grootste.

Samenwerken

President Trump volgt de uitslag vanuit het Witte Huis, samen met vrienden en familie. Toch zegt dat hij dat de verkiezingen een enorm succes zijn. President Trump heeft de Democraten gefeliciteerd en zegt dat hij met ze samen wil werken.

De video hieronder maakten we gisteren, toen de uitslag nog niet bekend was. Hierin wordt precies uitgelegd waar de verkiezingen over gaan:

Waarom gaan de Amerikanen naar de stembus?