Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Lema woont in een vluchtelingenkamp in Jordanië

Lema woont samen met haar familie in een opvangkamp in Jordanië. Het leven daar is niet makkelijk. Zeker nu de winter eraan komt is het er ontzettend koud. Lema is gevlucht uit het land Syrië. Daar is het al jaren oorlog.

Toch heeft Lema geluk: van hulporganisatie Unicef heeft haar familie geld gekregen voor kleding en hebben ze een kacheltje gekregen om hun tent warmer te maken. Ze vertelt erover in de video hierboven.

Geld doneren

Meer dan een miljoen andere kinderen in Syrië hebben nog geen hulp en moeten dringend geholpen worden. Unicef hoopt daarom dat mensen geld doneren om de mensen in Syrië te helpen.

Wat is er aan de hand?

Het is al meer dan zeven jaar oorlog in Syrië. En door de ellende die dit heeft veroorzaakt, hebben 8,1 miljoen kinderen hulp nodig. Veel van hen wonen al jaren in vluchtelingenkampen in Syrië of in een van de buurlanden. De gezinnen zijn vaak heel arm en kunnen niet overleven zonder noodhulp.

Bekijk ook