Oranjevrouwen winnen met 3-0 van Zwitserland

De Nederlandse voetbalvrouwen wonnen gisteravond met 3-0 van Zwitserland. Daarmee zijn ze een stap dichterbij het WK in Frankrijk volgend jaar.

Aankomende dinsdag speelt het elftal opnieuw tegen Zwitserland. Het team dat daarna de meeste punten heeft, mag naar het WK.

De wedstrijd

In de eerste helft van de wedstrijd bleef het 0-0. Maar al snel na de rust maakte Sherida Spitse het eerst doelpunt.

Sherida Spitse na haar fraaie doelpunt tegen Zwitserland

Lieke Martens scoorde het tweede doelpunt. Na een aanzet van Shanice van der Sanden. Daarna zorgde Vivianne Miedema voor de 3-0.

Na de overtuigende winst, lijkt een plek op het WK bijna zeker. Daar zijn de spelers natuurlijk hartstikke blij mee. Maar ze moeten wel nog hun best blijven doen, vertelt Lieke Martens na de wedstrijd.

Martens na reuzenstap: 'Nu gecontroleerd uitspelen'