Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bijna alle scholen krijgen zonnepanelen op het dak

Bijna alle scholen in Nederland krijgen zonnepanelen. De komende jaren zullen die op daken van basisscholen en middelbare scholen worden gebouwd.

Zo ook op basisschool de Leister Igge in Friesland. In de video hierboven zie je Femke, Emma en Tieme. Zij laten zien waarom het zo handig is dat hun school zonnepanelen heeft.

Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in elektriciteit. Die stroom kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld de verlichting en computers op school.

Het gebruik van zonnepanelen is goed voor het milieu. Ook is het voor scholen goedkoper, omdat zij minder geld hoeven uitgeven aan elektriciteit.

Volgens de bedenkers van het plan is het ook goed dat kinderen hierdoor meer leren over duurzame energie:

Leerlingen beseffen zo dat duurzaam opwekken van energie de oplossing is voor ons energieprobleem.

bedenkers van het plan

Op dit moment hebben al 1000 scholen in Nederland zonnepanelen. De komende jaren krijgen de andere 6000 scholen die ook.

Toch kunnen niet bij alle scholen zonnepanelen worden gebouwd. Sommige daken zijn daar namelijk niet geschikt voor. Bij die scholen wordt gekeken naar andere manieren om duurzame energie op te wekken.

Bekijk ook