Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Mylana woonde in een daklozenopvang

Hoe is het om geen huis te hebben? Meer dan 4000 kinderen in Nederland maken dat mee. Ze moeten een tijdje in een opvang wonen omdat ze geen eigen woning meer hebben. Ieder jaar komen meer kinderen in die situatie.

Mylana van 9 woonde samen met haar moeder een tijdje in zo'n daklozenopvang. Nu wonen ze samen in een huis voor andere gezinnen die hun huis zijn kwijtgeraakt. In het filmpje hierboven vertelt Mylana over haar tijd in de opvang.

Kinderen kunnen in een opvang terechtkomen als er thuis problemen zijn. Bijvoorbeeld als ouders niet genoeg geld hebben. Het kan ook gebeuren als ouders gaan scheiden en een van de twee ouders niet meer thuis kan wonen.

Gezinnen krijgen hulp om uiteindelijk weer een eigen huis te krijgen. Maar dat duurt vaak erg lang.

Deskundigen maken zich zorgen. Zij vinden zo'n opvanglocatie geen goede plek voor kinderen. Dat komt doordat in de opvang vaak mensen zitten die grote problemen hebben. Ze zijn bijvoorbeeld verslaafd aan alcohol.

Speciale ruimte voor kinderen

Toch kan het soms niet anders, omdat opvangplekken vol zitten. Deskundigen vinden dan dat het huis in elk geval schoon moet zijn en dat er een ruimte is speciaal voor kinderen.

Brief

Medewerkers van de opvanglocaties hebben een brief geschreven aan de minister. Zo willen ze aandacht vragen voor het probleem en hopen ze dat er iets aan gedaan wordt.