Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Speciaal project tegen roken op de middelbare school

Op de middelbare school nemen sommige kinderen weleens een trekje van een sigaret. Of ze beginnen echt met roken. En dat moet stoppen, vinden deskundigen. Daarom begint op 62 scholen in Nederland een anti-rookproject voor brugklassers en tweedeklassers.

Challenge

Het project heet de Smokefree challenge en is bedacht door de Nederlandse regering. Door de challenge hopen ze dat minder kinderen gaan roken. Veel kinderen beginnen met roken als ze tussen de 12 en 16 jaar zijn.

Alle klassen die meedoen beloven dat niemand in de klas het komende half jaar rookt. Als het lukt, maakt de hele klas kans op een schoolreisje naar een pretpark,

Ook de brugklas van de school GSG Leo Vroman in Gouda doet mee aan de challenge. Volgens de leerlingen werkt het goed om met z'n allen mee te doen.

Je doet het samen met een groep en dan moet je je wel aan je beloftes houden.

Een leerling van de GSG Leo Vroman

Of er hierdoor echt niemand gaat roken, is afwachten. Over een half jaar weten we of er nog steeds niemand uit de brugklas rookt.