Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Proef: betere cijfers door vierdaagse schoolweek?

Leerlingen van basisschool De Wissel in Hoorn gaan voortaan nog maar vier dagen per week naar school. Op woensdag is iedereen vrij.

Dat heeft niet te maken met een tekort aan meesters en juffen, maar omdat ze denken dat het beter is voor kinderen.

Concentreren

Volgens de schooldirecteur kunnen kinderen zich beter concentreren als ze minder dagen naar school gaan. Hij denkt dat kinderen uitgeruster zijn en beter opletten als ze maar vier dagen naar school gaan.

De vierdaagse schoolweek is een proef van drie jaar. De basisschool in Hoorn is de enige school die ermee mag experimenteren. De minister voor Onderwijs houdt de proef in de gaten. Als blijkt dat het werkt, mogen in de toekomst misschien ook andere scholen een dag minder open.

De Wissel is een basisschool metspeciaal onderwijs. Dat betekent dat kinderen op die school vaak moeilijker kunnen leren. Ook raken ze sneller overprikkeld. Vier dagen per week naar school zou daarom goed helpen.

Geslaagd?

De directeur hoopt dat de test een succes blijkt. Hij denkt dat de vierdaagse schoolweek ook kan helpen voor leerlingen op andere soorten scholen.

386
Lijkt een vierdaagse schoolweek jou een goed idee?
Ja64%
Nee36%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken