Mensen boos na uitspraak van Johan Derksen over homo's

Mensen boos na uitspraak van Johan Derksen over homo's

Uitspraken van voetbalpresentator Johan Derksen zijn al twee dagen in het nieuws. In het tv-programma Veronica Inside zei hij dat homo's stoerder moeten zijn en niet zo moeilijk moeten doen over uit de kast komen.

We moeten ophouden met zeggen dat het zo verschrikkelijk is om uit de kast te komen. Als je een beetje karakter hebt, kom je er gewoon voor uit.
Presentator Johan Derksen

Veel homo's en ook hetero's zijn daar boos over. Zij zeggen dat het juist heel moeilijk is om uit de kast te komen. Daarom delen ze met de hashtag #SorryJohan hun verhalen.

Nathalie

@z0nderreden

#SorryJohan dat ik er niet graag voor uitkom dat ik op vrouwen val in een (voetbal)wereld waar mensen zoals jij leven die mensen zoals ik niet respecteren en accepteren.

27 november 201800:34

Dennis Boutkan

@DennisBoutkan

#SorryJohan dat ik als tiener, puber en student niet uit de kast durfde te komen. #Sorry dat ik pas op mijn 24e genoeg lef had om na 12 jaar worstelen mijn lieve familie te vertellen dat ik homo ben 🏳‍🌈 En weet je wat, in 2019 ga ik lekker trouwen want #LoveWins 👇 https://t.co/YLjFnhPyqR

Afbeelding bij tweet

29 november 201810:33

De mensen die hun verhalen vertellen, zeggen niet echt 'sorry' tegen Johan Derksen. Het is een manier om te laten zien dat ze zijn uitspraken beledigend vinden.

Minister

De minister van Cultuur heeft ook gereageerd op Johans uitspraken. Zij vindt het erg dat dit in 2018 nog gebeurt en hoopt stiekem dat hij zelf sorry gaat zeggen.

Johan Derksen heeft nog niet laten weten wat hij van alle verhalen vindt. Waarschijnlijk gaat hij daar iets over zeggen in de tv-uitzending van Veronica Inside vanavond.