Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Deze Nederlandse sporters maken kans op grote prijs

Wie worden de sporters van het jaar? De jury heeft bekend gemaakt wie allemaal kans maken op de prijs. Bij de wedstrijd zijn 5 categorieën: Sportman van het Jaar, Sportvrouw van het Jaar, Coach van het Jaar, Sportploeg van het Jaar en Paralympiër van het Jaar.

Bij alle categorieën zijn drie mensen genomineerd, maar bij de vrouwen zelfs vier! Jorien ter Mors, Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Suzanne Schulting maken kans op de prijs. Je ziet ze in de video hierboven.

Mannen

Bij de mannen zijn turner Epke Zonderland, schaatser Kjeld Nuis en motorcrosser Jeffrey Herlings kans.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ieder jaar kiest de jury ook de beste coach. Dit jaar zijn drie coaches genomineerd. Raemon Sluiter is de coach van tennisster Kiki Bertens. Jac Orie is onder meer de coach van Sven kramer en Kjeld Nuis en Jeroen Otter is shorttrack-coach.

NOS

Bij de sportploegen zijn deze drie teams genomineerd:

Nominaties Sportploeg van het Jaar
NOS

Bij de paralympiërs zijn snowboardster Bibian Mentel, rolstoeltennisser Diede de Groot en het dames rolstoelbasketbalteam genomineerd.

NOS

Op het Sportgala wordt bekend gemaakt welke sporters, coaches en ploegen de prijs meer naar huis nemen. Het Sportgala is op woensdag 19 december.

1764
Wie is jouw favoriete sporter?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken