Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Hegerberg wint 'beste vrouwelijke voetballer', maar het gaat vooral over twerken

De prijs voor beste voetballers van het afgelopen jaar is uitgereikt, de Gouden Bal. Voor het eerst was er ook een Gouden Bal voor de beste vrouwelijke voetballer. Die werd gewonnen door de Noorse Ada Hegerberg.

Ze maakte haar club Olympique Lyon landskampioen van Frankrijk én ze won de Champions League.

Maar het ging niet alleen over haar voetbaltalent. Veel mensen spraken vooral over een incident tijdens de show. De beroemde Franse dj Martin Solveig mocht de prijs uitreiken en vroeg Ada of zij kon twerken. Dat is een sexy manier van dansen.

Nee.

Ada Hegerberg op de vraag of ze kan twerken.

Na de vraag loopt de voetbalster boos weg. Later komt ze wel weer terug op het podium.

Belediging

Veel mensen zijn boos over de vraag. Zij vinden het ongepast dat aan een vrouw zo'n soort vraag wordt gesteld, terwijl de mannen mogen praten over hun voetbalprestaties.

Ook Ada vindt het jammer, zij had liever gewoon over voetbal gepraat.

Ik werk net zo hard om mijn dromen te bereiken, net als elk ander meisje.

Ada Hegerberg

DJ Solveig is geschrokken van alle negatieve reacties. Hij zegt dat het niet zijn bedoeling was om iemand te beledigen. In een filmpje op Twitter biedt hij in het Engels z'n excuses aan.

Sean
@SeanWalkerSport
Lyon striker Ada Hegerberg, first female Ballon D'Or winner after scoring over 250 career goals at the age 23, asked to twerk on stage in front of footballing giants and the public watching. Disgusting and really ruined her moment she deserved. Poor.
10 maanden geleden

De dj heeft ook nog persoonlijk aan de voetbalster zijn excuses aangeboden. Na de uitreiking maakten ze samen een foto.

Martin Solveig
@martinsolveig
I explained to @AdaStolsmo the buzz and she told me she understood it was a joke. Nevertheless my apologies to anyone who may have been offended. Most importantly congratulations to Ada
10 maanden geleden

Bekijk ook