Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Eindelijk gesprekken over vrede in Jemen

In Jemen is het al jaren oorlog, maar nu is er eindelijk een klein beetje hoop. Voor het eerst praten de vechtende partijen over vrede. Al bijna vier jaar lang is het oorlog in het land in het Midden-oosten.

Er wordt veel gevochten en gebombardeerd, maar dat is niet het enige probleem. Door de oorlog kunnen de Jemenieten moeilijk aan eten en drinken komen. Als er niet snel hulp komt, gaan miljoenen mensen dood van de honger.

Wat is er aan de hand?

Een deel van de bevolking is in opstand gekomen tegen de regering en vecht tegen het leger. Deze Houthi's vinden dat ze te weinig te zeggen hebben in hun land. De regering van Jemen is het daar niet mee eens. Beide kanten worden gesteund door andere landen in het Midden-Oosten. En ook die landen maken ruzie met elkaar.

In Zweden praten de leiders van de verschillende partijen nu voor het eerst met elkaar over vrede. Dat zal waarschijnlijk niet meteen lukken, maar het belangrijkste is dat de gevechten stoppen. Dan kunnen hulporganisaties medicijnen, eten en drinken het land in krijgen. Miljoenen kinderen hebben die hulp hard nodig.