Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Filmmakers redden levens van pinguïns (maar mag dat wel?)

Een nieuwe natuurfilm over bedreigde dieren zorgt voor veel discussie. De makers hebben tijdens het filmen een paar pinguïns gered van de dood. Dat lijkt logisch, maar toch zijn sommige mensen er boos over.

Wat is er precies gebeurd?

Tijdens het filmen waaide het flink. Daardoor vielen sommige pinguïns om en gleden ze van een heuveltje af. Ze kwamen in een kloof terecht met gladde muren van ijs. Iedere keer als de pinguïns omhoog probeerden te klimmen, gleden ze naar beneden.

De filmmakers konden dat niet aanzien en daarom besloten ze een trappetje te graven. Als de filmmakers dat niet hadden gedaan, waren waarschijnlijk veel pinguïns doodgegaan van de honger.

Sommige mensen vinden het niet kunnen dat filmmakers ingrijpen. Het is natuurlijk treurig dat de pinguïns doodgaan, maar het hoort bij de natuur, zeggen zij.

Op Twitter reageerden mensen juist positief. Zo zegt een vrouw dat ze 'ontzettend dankbaar' is dat de filmmakers juist wel hebben ingegrepen. Iemand anders reageerde: 'Wat een prachtig gebaar! Dankjewel!'