Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Jonge hackers verdienen veel geld met gestolen Fortnite-accounts

Op verkoopsites zoals Marktplaats worden voor veel geld Fortnite-accounts aangeboden, met daarin bijvoorbeeld veel skins en dansjes.

Een journalist van de Engelse televisiezender de BBC onderzocht waar die accounts vandaan komen. Hij ontdekte een groot illegaal netwerk van vaak jonge hackers. Ze hacken accounts en verkopen die online door.

Degene van wie het account was heeft er waarschijnlijk honderden euro's aan uit gegeven.

Journalist Joe Tidy

Wereldwijd zijn er duizenden van dit soort Fortnite-hackers. Ze noemen zichzelf crackers. Veel van de hackers zijn tieners, blijkt uit het onderzoek van de Britse journalist.

Ik heb met cracken meer dan 17.000 euro verdiend.

Fortnite-hacker van 17 jaar

Dat hackers zo makkelijk accounts kunnen overnemen komt vooral omdat mensen op veel plekken hetzelfde wachtwoord gebruiken. Ook passen ze hun wachtwoord niet vaak aan.

Een ingewikkeld en uniek wachtwoord kan dus helpen om je account te beschermen.

Veiliger

De makers van Fortnite denken na over een veiliger inlogsysteem. Eentje waarbij je in twee stappen moet inloggen, namelijk met je wachtwoord en bijvoorbeeld met een bevestigingsmail.

Bekijk ook