Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Veel mensen boos over anti-homo-verklaring

Er is veel discussie over een nieuwe brief waar anti-homoteksten in staan. Honderden streng gelovige christelijke predikanten en politici hebben hun handtekening eronder gezet. Veel mensen zijn daar boos over.

Het document is bedacht door streng gelovigen van het christendom. In de verklaring staat hoe christenen moeten omgaan met hun geloof.

Niet eens

Veel kinderen van basisschool de Burcht in Veenendaal zijn christelijk, maar ze zijn het niet eens met de verklaring. Ze vertellen erover in de video hierboven.

Wat staat er in die brief?

De verklaring heet officieel de Nashville-verklaring en is bedacht in de Verenigde Staten, in de stad Nashville.

Er staat bijvoorbeeld in dat je niet homo of transgender mag zijn van God en dat homo's niet mogen trouwen. In de brief staat ook dat homo of transgender zijn iets is waar je voor kunt kiezen. En niet iets waar je mee geboren wordt.

Op social media reageren veel mensen boos. Ze vinden de verklaring beledigend en discriminerend voor mensen die homoseksueel of transgender zijn.

Ook veel christenen zijn het niet met de verklaring eens. Zij zeggen dat iedereen zich thuis mag voelen in de kerk. De minister die erover gaat, vindt de uitspraken in het document erg ouderwets.

Ingrid van Engelshoven
@ivanengelshoven
De NL versie van #NashvilleVerklaring maakt helaas één ding heel duidelijk. Dit zijn stappen terug in de tijd. We hebben nog een lange weg te gaan. Emancipatie is nog lang niet af.
5 maanden geleden