Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'We kwamen voor een beter leven, maar het is nog erger dan eerst'

Duizenden kinderen in vluchtelingen-opvangkampen in Griekenland moeten slapen in tenten en spelen tussen afval. De kampen zijn overvol, en er komen alleen maar meer mensen bij. Het leven in zo'n kamp is zwaar en de mensen hebben het slecht.

Moria

Eén van de grootste kampen heet Moria. Op dit moment wonen daar 5000 vluchtelingen, terwijl er maar plek is voor 2000 mensen. Verslaggever Malou is op Lesbos en sprak met kinderen die net naast kamp Moria wonen. Je ziet het in de video hierboven.

Waar komen de vluchtelingen vandaan?

De meeste vluchtelingen komen uit Syrië, Afghanistan en Irak. Veel van hen zijn gevlucht voor oorlog en hopen op een beter leven in Europa. In kleine bootjes proberen ze het vasteland van Europa te bereiken.

Veel vluchtelingen komen in vluchtelingenkampen terecht. Bijvoorbeeld op het eiland Lesbos. Eenmaal op Lesbos kunnen mensen niet makkelijk weg. Ze mogen van de Griekse overheid pas verder reizen als ze zeker weten dat ze in Europa mogen blijven.

Maar het duurt vaak lang voordat mensen horen of ze wel of niet mogen blijven. Tot die tijd moeten ze van de Griekse overheid wachten in een vluchtelingenkamp op de Griekse eilanden.

In deze video zie je meer over de vluchtelingen op Lesbos:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Bekijk ook