Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Minder snoepen om de aarde te redden

Iedereen moet minder vlees en minder suiker eten om de planeet te redden. Wetenschappers schrijven in een nieuw onderzoek dat onze eetgewoontes erg slecht zijn voor het klimaat en onze gezondheid.

Waarom zijn suiker en vlees slecht?

Om voedsel te produceren voor alle mensen op aarde is veel ruimte en energie nodig. Dieren hebben meer ruimte nodig dan planten, en dieren hebben ook planten nodig als voedsel. Daardoor is vlees eten slechter voor het milieu dan vegetarisch eten.

Vlees en suiker is niet alleen slecht voor het klimaat, maar ook voor de gezondheid. Als je te veel suiker en vlees eet kun je te dik worden.

De onderzoekers schrijven ook welke voedingsmiddelen wel goed zijn. Zo raden ze aan om twee keer zoveel groenten, fruit en noten te eten.

Beter voor het klimaat

Als iedereen dat zou doen, zijn mensen gezonder en leven ze langer. Ook komen er dan minder giftige gassen in de lucht en kan de natuur zich beter herstellen.

Geen snoep meer

De wetenschappers denken wel dat de kans klein is dat iedereen zich aan zo'n nieuw dieet zal houden.

Zou het jou bijvoorbeeld lukken om geen snoep meer te eten? Reageer op onze stelling!

959
Ik kan niet leven zonder snoep.
Eens44.1%
Oneens55.9%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken