Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Stankoverlast door ongeluk met giftige stof

In een groot gebied in het midden van Nederland hadden mensen vanmorgen last van stank. Dat kwam door een ongeluk met een giftige stof in Alblasserdam. Volgens deskundigen was de stank waarschijnlijk niet slecht voor je gezondheid, maar kon het wel zorgen voor overgeven en misselijkheid.

Er werd een waarschuwing verstuurd op telefoons, die mensen in de buurt aanraadde hun ramen en deuren gesloten te houden.

Op sportvelden ging dat natuurlijk niet, en daarom lieten verschillende voetbal en hockeyclubs hun wedstrijden vanmorgen niet doorgaan. Aan het eind van de ochtend werd de stank een stuk minder, en konden kinderen het veld weer op.

Ik ruik sowieso niets, maar van anderen hoor ik dat de geur nu is weggetrokken.

voetballer VV Schoonhoven

De stank kwam uit een tankwagen op een bedrijventerrein in Alblasserdam. Het lijkt erop dat het spul in de tank te warm is geworden, waardoor een rubber- of gasachtige geur te ruiken was. Het is nog niet duidelijk wat er precies in de tank zit.

De brandweer spoot met water in de buurt van de tankwagen. Dat zou de stank minder erg maken.

Brandweermensen op het bedrijventerrein in Alblasserdam
Mediatv/Nick den Engelsman
1575
Heb jij iets van de stankoverlast gemerkt?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken