Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Politie boos over nieuwe clip van Jebroer

De politie is boos over de nieuwe videoclip van rapper Jebroer, waarin politie-uniformen en een politiewagen zijn gebruikt. Volgens de politie heeft Jebroer zich niet aan de afspraken gehouden die gemaakt zijn over het gebruiken van de spullen.

Polizei

In de clip Polizei is te zien dat de rapper na een gevaarlijke inhaalactie op de snelweg wordt aangesproken door agenten. Daarna ontstaat er een achtervolging waarbij de rapper zogenaamd 200 kilometer per uur zou rijden. Het lijkt alsof de beelden uit het tv-programma Wegmisbruikers komen, maar dat is niet zo. De hele scène is nagespeeld met acteurs.

Jebroer - Polizei

En daar is de politie niet blij mee. Ze zeggen dat ze van te voren met de makers van de videoclip hadden afgesproken dat de politiewagen niet op de openbare weg zou rijden. Ook waren er afspraken gemaakt over hoe de politie in beeld mocht komen.

Dit is niet goed voor het imago van de politie. Daarnaast is het gevaarlijk voor de verkeersveiligheid. Dit is nooit de bedoeling geweest.

Politie

Jebroer laat weten dat voor hem veiligheid voorop staat. Hij zegt ook dat alles dat in de video gebeurt niet echt is, maar in scene is gezet. Morgen gaan de rapper en de politie met elkaar praten.

Stelling

Er worden vaker politiespullen gebruikt voor clips, film- en tv-series, zoals bijvoorbeeld voor Flikken Maastricht. Wat vind jij daarvan; is dat raar of moet dat gewoon kunnen? Reageer op de stelling:

263
Het is raar dat de politie uniformen en auto's uitleent.
Eens72.9%
Oneens27.1%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook