Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Er moet meer duidelijkheid komen over halalkeurmerken'

Je hebt het misschien wel eens gezien in de supermarkt: eten en vooral vlees met het woord halal op de verpakking. Vooral moslims kopen dit. Maar het keurmerk staat nu op zoveel verpakkingen, dat veel mensen niet zeker meer weten of een product nou écht halal is.

Halalkeurmerken staan op vlees van dieren die geslacht zijn volgens de wetten van de Islam. Veel moslims kopen het omdat ze dan weten dat het vlees goedgekeurd is en dat ze het van hun geloof mogen eten.

Een organisatie van moskeeën in Nederland wil dat er meer duidelijkheid komt over halal-producten. Er zijn nu teveel verschillende keurmerken, vinden ze, die vaak iets anders betekenen. Dieren worden bijvoorbeeld op verschillende manieren geslacht.

Het is verwarrend. De consument weet niet wat voor vlees het koopt ook niet op welke manier het is geslacht.

Organisatie van moskeeën

Een paar keurmerken geven toe dat er meer duidelijkheid moet komen. Maar tegelijk zeggen ze ook dat mensen hen kunnen bellen of mailen als ze meer willen weten.

De organisatie van moskeeën wil graag dat er online een lijst komt, zodat mensen zelf kunnen checken wat het keurmerk inhoudt.

1542
Let jij op keurmerken van eten?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken