Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Eten op school: eigen eten mee of lunch van school?

De meeste kinderen eten op school hun eigen boterhammen. Op een paar plekken gaat dat nu anders: daar krijgen de kinderen een gezonde lunch van de school.

Op die scholen zijn onderzoekers bezig met een proef. Zij merken dat kinderen zelf vaak ongezond eten meenemen, zoals wit brood en drankjes met veel suiker. De onderzoekers willen daar iets aan veranderen.

Groente en fruit

De onderzoekers bieden nu een gratis lunch aan met volkorenbrood, melk en veel fruit. Zij zeggen dat kinderen zich beter kunnen concentreren als ze gezond eten.

In het buitenland is het heel normaal dat kinderen een lunch van de school krijgen. Zo hebben ze op veel scholen in Duitsland een kok die voor iedereen een warme maaltijd maakt. Ook in landen als Zweden, Finland en Tsjechi√ę gaat het zo.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Als de kinderen hun eetgewoontes veranderen en de proef slaagt, willen de onderzoekers kijken of alle kinderen op Nederlandse scholen zo'n lunch kunnen krijgen.

Wel kost dat veel geld. Het is nog de vraag wie dat dan moet gaan betalen: de overheid of ouders van kinderen.

512
Gratis lunch op school is een goed idee.
Eens77.4%
Oneens22.6%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken