Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Julia (11) gaat al 1,5 jaar niet naar school

Er zijn steeds meer kinderen die lange tijd niet naar school gaan. Politici maken zich grote zorgen over deze groep, die thuiszitters worden genoemd. Vandaag praten ze erover in de Tweede Kamer.

Op dit moment zitten bijna 4500 kinderen meer dan drie maanden thuis. Volgens kinderrechtenorganisaties is dat een gigantisch probleem, want alle kinderen hebben recht op onderwijs. Het gaat vooral om kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking, maar er zitten ook hoogbegaafde kinderen bij.

Julia van 11 is ook een thuiszitter. Ze gaat al anderhalf jaar niet naar school. Julia is hoogbegaafd en volgens haar moeder paste het werk op haar laatste school niet goed bij Julia. Ze werd niet genoeg uitgedaagd en verveelde zich. Maar nu lukt het niet om een andere school te vinden.

Julia vindt het erg vervelend dat ze nu veel thuiszit en geen vrienden heeft op een school. In de video hierboven vertelt ze er meer over.