Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Noord-Koreanen krijgen nog maar één kom rijst per dag

Er zijn grote problemen in het Aziatische land Noord-Korea. Inwoners krijgen iedere dag 300 gram voedsel van de regering, maar dat is veel te weinig.

300 gram is ongeveer één kom rijst of aardappelen per dag. Vooral jonge kinderen kunnen daardoor ziek worden. Om supergezond te zijn moet je iedere dag zo'n 2 kilo eten, met ook veel groente en fruit.

Er zou een voedseltekort zijn in het land, omdat boeren niet genoeg voedsel konden oogsten. Ook krijgt het land weinig hulp van andere landen, omdat Noord-Korea stiekem verboden wapens maakt.

Geheimzinnig

Noord-Korea is een van de geheimzinnigste landen in de wereld. De meeste inwoners komen nooit in een ander land en weten weinig over de rest van de wereld. Kim Jong-un is er de baas en iedereen moet naar hem luisteren.

Journalist Marieke de Vries was een paar jaar geleden in Noord-Korea. Zij maakte toen deze video over kinderen die daar wonen:

Reportage van Marieke de Vries