Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Anne (11) maakt schoolpleinen in Zeeland groener en leuker

Anne van 11 is sinds kort directeur. Samen met drie andere kinderdirecteuren gaat ze dit jaar schoolpleinen in Zeeland groener en leuker maken. En dat is nodig, want de meeste schoolpleinen zijn nog lang niet groen genoeg.

Volgens onderzoekers kunnen kinderen zich beter concentreren als ze eerst buiten kunnen spelen in de natuur. Toch zien veel schoolpleinen er hetzelfde uit: grijze tegels met weinig groen en planten. Ook bij Annes eigen school is dat zo:

Het is hier eigenlijk te grijs en we kunnen hier niet lekker spelen.

Kinderdirecteur Anne vertelt over haar schoolplein

En juist dat wil Anne het komende jaar gaan veranderen.

Mini-bos

Anne mag op haar eerste dag als directeur gelijk een mini-bos openen. Niet op haar eigen school, maar bij basisschool Zuidvliet in Kortgene. Zo'n mini-bos is een klein veldje ongeveer zo groot als een tennisbaan met allemaal verschillende soorten bomen en planten. In de video hierboven zie je hoe Anne de eerste boom plant.

Ook in andere provincies

Zeeland is de eerste provincie waar kinderdirecteuren zijn gekozen. Als het project goed gaat, komen er ook kinderdirecteuren in andere provincies.

We zijn benieuwd naar jouw mening. Vind jij een groen schoolplein leuker dan een stenen schoolplein?

489
Een schoolplein met gras is leuker dan tegels.
Eens80.5%
Oneens19.5%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook