Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Milan zoekt zijn meer dan 50 halfbroers en -zussen

Milan is 9 jaar en woont in Nieuwegein, samen met zijn broer en zus. Maar eigenlijk is zijn familie veel groter want Milan heeft een heleboel halfbroers en -zussen, namelijk wel 56 in totaal.

Milan kent ze alleen niet allemaal. Door zijn verhaal te vertellen probeert hij ze te vinden.

Veel kinderen begrijpen niet hoe het zit.

Milan

Milan en zijn broers en zussen hebben allemaal dezelfde donorvader. Een donorvader kan worden gebruikt als een vrouw geen man heeft of als een man geen goed zaad heeft. Om een kind te krijgen heb je namelijk een eicel van een vrouw nodig en het zaad van een man.

In het filmpje hieronder legt Siham uit hoe dat werkt:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Vrouwen kunnen donorzaad krijgen bij een spermabank. Daar wordt zaad bewaard dat mannen gedoneerd hebben. Zo kan een vrouw toch zwanger worden. Maar er zijn wel regels: zo mag met het zaad van 1 donorvader niet meer dan 25 kinderen gemaakt worden.

Heleboel

Bij Milan is dat anders gegaan. Het zaad van zijn donorvader is zeker 57 keer gebruikt. Milan heeft daarom 56 halfbroers en -zussen.

Milan is dus op zoek naar zijn halfbroers en -zussen. Wil jij in contact komen met Milan en zijn familie. Mail dan naar kinderenK34@gmail.com.

374
Wil jij reageren op het verhaal over donorkinderen?

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken