Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Eerste Marvel-film met vrouwelijke superheld: wat vinden kinderen?

De nieuwe superheldenfilm Captain Marvel was vandaag voor het eerst te zien in de Nederlandse bioscopen. Deze Marvel-film is bijzonder, omdat voor het eerst een vrouw de hoofdrol speelt.

De film Captain Marvel gaat over Carol Danvers. Samen met haar superheldengroep Starforce probeert ze de aarde te redden van boze aliens.

Captain Marvel is de 22e Marvel-film. Andere bekende Marvel-films zijn bijvoorbeeld Black Panther, Avengers en Iron Man. In die films zitten vooral mannelijke superhelden.

Volgens film-deskundige Noa durfden filmstudio's het vroeger niet aan om een vrouw de hoofdrol te geven. Ze waren bang dat zulke films niet populair zouden zijn en dat ze maar weinig kaartjes zouden verkopen. Pas kort geleden zijn de filmmakers van mening veranderd.

Vorig jaar heeft Wonder Woman laten zien dat zo'n film wel heel goed kon scoren.

Film-deskundige Noa

Het is nog afwachten hoeveel mensen naar de film gaan. Kenner denken dat de film een groot succes wordt. De trailer was namelijk erg populair. De eerste trailer werd meer dan 50 miljoen keren bekeken.

Dit is de trailer van Captain Marvel
288
Ben jij benieuwd naar de film Captain Marvel?
Ja47.7%
Nee52.3%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken

Bekijk ook