Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Halve school moet verhuizen door geluidsoverlast

De bovenbouw van basisschool 't Palet in Vlaardingen moet verhuizen naar een ander gebouw omdat ze te veel herrie maken. De buren van de school klagen al jaren over geluidsoverlast. Daarom is deze oplossing bedacht.

Wat is het probleem?

Basisschool 't Palet bestaat vijf jaar en in het gebouw zit ook een BSO. Vanaf half 8 's ochtends tot half zeven 's avonds zijn er daarom kinderen buiten. Maar de overlast komt vooral door de U-vorm van het gebouw. Het geluid kan daardoor maar één kant op: richting de buurtbewoners. Daardoor klinkt het geluid nog harder.

De school heeft eerst geprobeerd het zelf op te lossen. Zo spelen de kinderen alleen nog maar met zachte ballen en zijn er speciale wandjes om het geluid tegen te houden.

Dat hielp een beetje, maar niet genoeg. Daarom moet nu de bovenbouw naar een ander gebouw. De onderbouw mag blijven, omdat zij volgens onderzoekers minder lawaai maken.

Niet erg

De bovenbouwers van 't Palet vinden het gelukkig niet erg om te verhuizen. Ze vertellen erover in de video hierboven.