Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Regering gaat klimaat-doelen waarschijnlijk niet halen

De kans is groot dat Nederland de klimaatdoelstellingen van 2030 niet haalt. Dat hebben twee onderzoeksbureaus berekend. De afgelopen tijd hebben onderzoekers naar de Nederlandse klimaatplannen gekeken en vandaag presenteerden ze wat ze hebben ontdekt.

Wat zijn de klimaatdoelstellingen?

In 2015 heeft Nederland met andere landen afgesproken om de helft minder CO2-gassen de lucht in te stoten. Dat is nodig om iets te doen tegen klimaatverandering.

Meer dan honderd bedrijven, milieuclubs en andere organisaties hebben vorig jaar meegewerkt aan duurzame plannen. Allemaal om te voorkomen dat de aarde nog verder opwarmt.

Vandaag werd duidelijk dat het de regering waarschijnlijk niet gaat lukken om minder CO2 uit te stoten met de plannen die er nu zijn bedacht.

Het is misschien nog niet genoeg, maar het kan wel lukken.

Minister Mark Rutte

Minister Mark Rutte laat weten dat er nog meer maatregelen komen. Vooral bedrijven zouden meer moeten doen. Eind april gaat de regering kijken wat er precies moet gebeuren. Ze hopen dat Nederland de doelen van 2030 alsnog gaat halen.

Bekijk ook