Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Veel gedoe op Urk na een ruzie via Whatsapp

Het is al een paar dagen onrustig op Urk, in Flevoland. Gisteravond was het zelfs zo erg, dat de politie de hele plaats afsloot. Vijf mensen zijn aangehouden. Ook een jongen van 14 jaar.

Ruzie

Het begon eergisteren met twee jongens die op Whatsapp ruzie hadden, waarschijnlijk om een meisje. De ruzie werd in het echt uitgevochten bij het huis van één van de jongens.

Steeds meer jongeren kwamen erbij en bemoeiden zich ermee. Het liep helemaal uit de hand. Een paar wisten het huis binnen te komen en mishandelden de moeder van het gezin. Volgens de moeder werden er ook racistische dingen geroepen.

Diana_wijkagent jeugd Urk
@Diana_Urkjeugd
Beste ouders op Urk, Weet u waar uw kind nu is??? Niet thuis? Zorg dat ze thuis komen! Dit is niet normaal!!
2 maanden geleden

Op social media werd gisteren gezegd dat jongeren weer wilden vechten. Daarom sloot de politie de wegen naar Urk af om te voorkomen dat herrieschoppers van buiten naar binnen konden komen.

Burgemeester

Dat hielp, want het bleef redelijk rustig. De burgemeester zegt dat hij samen met de politie de boel goed in de gaten blijft houden om ervoor zorgen te zorgen dat het rustig blijft.