Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Politie doet onderzoek naar twee populaire K-pop-zangers

K-pop-fans van over de hele wereld zijn ontzettend geschrokken. Twee bekende zangers zouden een aantal vrouwen seksueel hebben misbruikt. Het gaat om Seungri van de groep Big Bang en om zanger Jung Joon-young. De politie gaat onderzoek doen naar de zangers.

Het is opvallend dat in korte tijd twee K-popzangers beschuldigd worden van dingen die niet kunnen. De zangers worden daarom nu vaak in dezelfde artikelen genoemd. Maar het zijn eigenlijk twee verschillende zaken.

Jung Joon-young

Zanger Jung Joon-young heeft stiekem vrouwen gefilmd toen hij seks met ze had. Die beelden heeft hij online gedeeld. Hij heeft toegegeven dat hij fout zit en dat hij er spijt van heeft.

Ik zal meewerken aan het onderzoek. Het spijt me.

Jung Joon-young

Bij Seungri ging het anders. Hij kondigde een paar dagen geleden aan te stoppen als zanger van Big Bang. Hij wordt ervan beschuldigd dat hij vrouwen tegen betaling seks liet hebben met andere mannen. Dat is verboden in Zuid-Korea.

Volgens Seungri is die beschuldiging niet waar. Maar omdat er zoveel ophef is ontstaan over hem, heeft hij in ieder geval besloten te stoppen als zanger. De zangers kunnen allebei een gevangenisstraf krijgen.