Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ouail en Mohamed hebben een nieuwe schimmel ontdekt

Twee jongens uit Utrecht hebben een nieuwe schimmel ontdekt. Ze deden mee aan een groot schimmelonderzoek en hadden succes.

Ik vind het cool, gaaf en heel speciaal, omdat wij de enigen in de hele wereld zijn die dit hebben uitgevonden.

Mohamed

Mohamed en Ouail zitten op de Maaspleinschool in Utrecht. Twee jaar geleden deden ze mee aan een project van onderzoekers. Kinderen moesten zand van de grond opsturen. Onderzoekers konden dan onderzoeken of daar nieuwe schimmelsoorten bij zaten. En dat was bij Mohamed en Ouail het geval!

Phialoparvum Maaspleinensis

De jongens mochten de schimmel zelf een naam geven. Ze kozen voor de naam Phialoparvum Maaspleinensis. Dat is de naam van hun school in het Latijn.

Bij schimmels moet je misschien denken aan beschimmeld brood of fruit, maar ze zijn ook erg belangrijk voor mensen. Ze hebben duizenden verschillende functies. Schimmels worden bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van medicijnen, planten en voedsel.

Wat de functie van de schimmel van Mohamed en Ouail is, moet nog worden onderzocht. Maar volgens de onderzoekers kan het maar zo zijn dat de schimmel ook belangrijk is.

Bekijk ook