Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Deze duif is verkocht voor meer dan een miljoen euro

Duif Armando uit België is de duurste duif uit Europa ooit. Het dier is geveild voor meer dan een miljoen euro. Armando is heel duur, omdat het een bijzondere duif is. Hij kan enorme afstanden vliegen en is heel erg snel.

Er wordt flink geld verdiend met het verkopen van duiven. Vooral Chinezen zijn erg geïnteresseerd in snelle duiven. Zij proberen de beste duiven te scouten om duiven-races te winnen.

Postduiven

België en Nederland staan wereldwijd aan de top van de duivensport. Duiven zijn hier lange tijd gebruikt om post rond te brengen. De dieren worden daarom ook wel postduiven genoemd.

Wedstrijden

Dieren doen wel vaker mee aan grote wedstrijden. Zo zijn er natuurlijk paarden die op de Olympische Spelen over hindernissen moeten springen of oefeningen doen op muziek. Ook worden er honden getraind om zo snel mogelijk een lastig parcours af te leggen. Wat vind jij: zijn die dieren net als bijvoorbeeld profvoetballers ook topsporters?

464
Ook dieren kunnen topsporters zijn.
Eens85.7%
Oneens14.3%

Je kunt niet meer reageren

Favoriet maken