Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Melissima van 10 groeit op in armoede en durft daarover te praten

Voor Melissima van 10 jaar is geld niet altijd een leuk onderwerp om over te praten. Zij moet samen met haar moeder goed opletten wat ze kopen en hebben niet overal genoeg geld voor. Ze is een van de 400.000 Nederlandse kinderen die in armoede opgroeien.

Schulden

De moeder van Melissima vond het vroeger moeilijk om met geld om te gaan. Daarom kwamen er schulden en andere problemen. Die schulden moet ze nu terugbetalen en daarom is er weinig geld meer over voor andere dingen.

Ik ben de enige in mijn klas zonder telefoon.

Melissima

Melissima en haar moeder worden door veel mensen geholpen. Ze gaan soms bij de buren ontbijten en krijgen elke week van de voedselbank een tas vol eten. Bijna 100 bedrijven hebben gezegd dat ze arme gezinnen zoals dat van Melissima willen helpen.

Praten

Melissima praat niet vaak over armoede, omdat ze bang is dat ze ermee gepest wordt. Toch durft ze er nu wel over te vertellen, omdat ze het belangrijk vindt dat er meer mensen over het probleem weten.

Bekijk ook