Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kinderen zonder inentingen niet meer overal welkom in New York

Kinderen die geen prik hebben gehad tegen de mazelen, mogen in een gedeelte van de staat New York niet meer naar school. Ook mogen ze niet meer naar winkelcentra, restaurants, bushaltes, kerken en moskeeën.

Mazelen is een zeer besmettelijke en gevaarlijke ziekte. Sinds oktober zijn meer dan 150 mensen ziek geworden. Deskundigen hopen de verspreiding van de ziekte met het verbod tegen te gaan.

Wat is mazelen?

In het begin lijkt de ziekte op een griep of verkoudheid. Pas als patiënten rode vlekjes krijgen, wordt duidelijk dat ze de mazelen hebben. Meestal worden mensen vanzelf beter, maar niet altijd. Ze kunnen er ook een long- of hersenontsteking door krijgen.

Via hoesten, niezen of praten kan de ziekte zich verspreiden. Vooral kinderen kunnen er ernstig ziek van worden.

Deskundigen maken zich grote zorgen, want het gebeurt in de wereld steeds vaker dat de mazelen uitbreken. Dat komt doordat ouders hun kinderen soms niet laten inenten. In de volgende video zie je er meer over:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

In Nederland laten de meeste ouders hun kinderen wel inenten tegen mazelen, maar ook hier maken deskundigen zich zorgen.