Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van der Weijden gaat megatocht opnieuw proberen

Misschien weet je het nog wel: zwemmer Maarten van der Weijden die vorig jaar een mega-tocht zwom voor het goede doel. Vlak voor tijd moest hij opgeven omdat zijn lichaam het niet meer aankon. Dat vindt Maarten zo jammer, dat hij het opnieuw gaat proberen!

Elfstedentocht

Maarten wilde vorig jaar de Elfstedentocht zwemmen. Dat is een route in Friesland van wel 200 kilometer. Daarvoor moest hij dag en nacht zwemmen en zelfs eten, poepen en plassen in het water.

Als je iets heel graag wilt en het lukt de eerste keer niet, dan kan je het altijd nog een tweede keer proberen.

Maarten van der Weijden

Na 163 kilometer moest hij stoppen met zwemmen. Toch haalde hij uiteindelijk meer dan 5 miljoen euro op voor onderzoek naar kanker. Een ziekte die hij zelf ook heeft gehad.

Vorig jaar hebben veel mensen Maarten langs de kant aangemoedigd. Er zouden ook mensen stukjes met hem mee zwemmen, maar vanwege een bacterie in het water kon dat niet doorgaan. Dit jaar hoopt Maarten op veel gezelschap in het water. Via deze site kunnen mensen zich opgeven.

Wil je weten hoe Maarten kan poepen tijdens zijn zwemtocht van 4 dagen? Hij vertelde het in een interview met Bart:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.